Да няма табели пред камерите на КАТ ще обсъждат депутатите

23:30, 05 май 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След празниците в транспортната парламентарна комисия ще се разглежда въпросът дали да няма обозначителни табели преди мобилните камери на КАТ. Това каза шефът на "Пътна полиция" коментира комисар Бойко Рановски пред "Дарик". Според него е вероятно е изискването да отпадне.

По думите на шефа на "Пътна полиция" въпросните разпоредби затрудняват работата на полицаите и пречат на контрола за безопасност на пътя. Той смята, че специалните знаци, които се поставят на разстояние от мобилните камери, намаляват ефективността на този вид пътен контрол. Рановски обясни, че местата за видеоконтрол са публично известни и това е причината регистрираните от тях нарушения да са малко.

В момента полицията продължава да разполага с общо 148 мобилни камери за контрол на скоростта. Около 1/3 от устройствата са повредени и чакат ремонт, каза още Рановски. 

Той обясни, че е стартирала процедура за купуването на преносими камери, които могат да бъдат поставяни незабелязано на определено място от пътя, без там да има патрулен автомобил

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама