Президентът: Армията е опора на обществото. Демокрацията трябва да бъде защитавана

08:50, 06 май 16 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нашата армия е опора на обществото и символ на българската държавност. Тя е помагала винаги за преодоляване на предизвикателствата пред българския народ. Това каза президентът Росен Плевнелиев в приветствието си към участниците и гостите на третия музикален парад на военните духови оркестри, който се проведе в столичната зала „Арена Армеец“. 

„Нашите воини съхраниха през годините високите воински добродетели като родолюбие и чувство за дълг, отговорност и всеотдайност, доблест и смелост. Българският народ обича своята армия и се уповава на нея в трудни моменти“, каза държавният глава в приветствието си.   Президентът Росен Плевнелиев посочи още, че променената среда на сигурност и многообразието на заплахите изискват фокусът да бъде насочен към състоянието на отбраната.    „Принципите и ценностите, които ни обединяват, ни правят силни заедно. Демокрацията трябва да бъде защитавана. Човешките права и свободи и демократичните устои на българската държавност трябва да бъдат отстоявани ежедневно и от всеки“, каза държавният глава.

Президентът беше категоричен, че днес НАТО е готов да се справи с всяка заплаха.  Държавният глава посочи още, че страната ни вече е определила съвместимостта с армиите на съюзниците като висш държавен приоритет. 

„Същевременно е необходимо да бъдат насочени усилия в посока на повишаване мотивацията на българските военнослужещи, за да направим военната професия привлекателна за младите хора в България. Само така ще успеем да изградим модерна и боеспособна армия, която да бъде адекватна на реалностите на съвременната среда на сигурност", каза Плевнелиев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама