„Юрая Хийп” с безплатен концерт за празника на Каварна днес

08:59, 06 май 16 25 652 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Британската рок група "Юрая хийп" ще зарадва многобройните си фенове с безплатен концерт на площада в Каварна днес, който е подарък от Общината за празника на града, който се отбелязва днес. Концертът ще започне от 21 часа на площад „Защитата на Каварна”.

Присъстващите ще могат да пеят заедно с рокаджиите вечните им хитове, а освен това ще чуят песни от последния им студиен албум - "Outsider".

Създадена в Лондон през 1969 година от китариста Mick Box и вокалиста David Byron като ‘Spice’, групата се превръща в Uriah Heep (името е на герой от романа на Чарлз Дикенс “Дейвид Копърфилд”) при концептуализирането на първия албум. Озаглавен ‘Very ‘eavy, Very ‘umble’, той определя характерното звучене на бандата с наслагване на вокали, характерни клавирни и тежки китарни рифове. Настоящият вокалист Bernie Shaw и кибордистът Phil Lanzon са в групата още от средата на 80-те, а барабанистът Russell Gilbrook се присъедини през 2007. Mick Box е постоянно присъствие през цялата история на бандата.

Репертоарът на бандата включва хитове от над пет десетилетия – от 70-те досега, между които култови парчета като ‘Gypsy’, ‘Easy Livin’’, ‘July Morning’, ‘Look At Yourself’, ‘Stealin’’ и ‘Lady in Black’, която достига до номер 1 в Германия в три различни случая и остава начело шест месеца. Продажбите на албуми са вече над 40 милиона, а с непрестанните турнета групата а посетила 56 страни, била е водеща на множество фестивали и турнета. Uriah Heep е първата западна банда, която свири в Русия през 1987 година, а година след това посещава и България.

В момента Uriah Heep е в състав: Mick Box – китара, вокали; Phil Lanzon – киборди, вокали; Bernie Shaw – водещи вокали; Russell Gilbrook – ударни, вокали; Dave Rimmer – бас, вокали.

„Юрая Хийп” са у нас за три концерта. На 4 май те взривиха "Колодрума" в Пловдив с вечните си хитове, а утре ще излязат на сцената в русенската "Булстрад Арена". Мик Бокс и компания са пожелали да играят голф на игрището "Light House". След пристигането си в района те са имали среща и със своя домакин – кмета на Каварна Нина Ставрева.

Празничната програма за днес предвижда от 8,30 час да бъде отслужена Празнична света литургия в Храм „Св. Вмчк Георги”.  От 10:30 часа концерт на площад "Защитата на Каварна" ще изнесат фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне”, Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл. От 16 часа в Народно читалище „Съгласие-1890” ще е концертът на групи за автентичен фолклор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама