Валят искания за вето на Изборния кодекс от българи в чужбина

09:21, 06 май 16 / Политика 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Множество искания за президентско вето върху ограничаващите поправки в Изборния кодекс, предложени от “Патриотичния фронт”, валят на “Дондуков” 2.

Последното дойде от Консултативния съвет към председателя на Държавната агенция за българите в чужбина - институция, контролирана от ВМРО. Въпреки това председателят на Консултативния съвет Явор Константинов, живеещ в Мелбърн, Австралия, е поискал вето от държавния глава от името на целия съвет. “Ваша морална и конституционна отговорност е да поставяте националния интерес над дребните политически сметки. Отправяме молба към Вас за президентско вето върху промените в Изборния кодекс във връзка с посочените нарушения на конституционното право на вот на българските граждани, живеещи извън страната”, пише в писмото, адресирано до “Дондуков” 2.

В петиция до президента, председателя на Народното събрание, парламентарните групи, премиера и посланика ни в Турция наши изселници, изгонени по време на комунистическия режим в южната ни съседка, също недоволстват от промените. Според тях те са “продължение на Възродителния процес” и също призовават за вето и отмяна на поправките.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама