Авиокомпанията на ТИМ дължи 60 млн. лв. на летище София

11:45, 06 май 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Авиокомпанията “България Ер”, собственост на “Химимпорт”, дължи 60 млн. лева на летище София. Това разкри зам.-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов. По думите му летището е загубило и 27 млн. лв. във фалиралата КТБ.

"Тук се поставя въпросът след като са толкова лоши финансовите резултати на летището, защо министърът на транспорта не предприема никакви действия", каза още Атанасов. И отново поиска оставката му.

Ръководството на летището е назначено по времето на Пламен Орешарски. "Това е част от кадровата търговия между бившето правителство на Орешарски и сегашното. В Министерството на транспорта специално това е много силно изразено", каза той.

През летище София годишно минават между 3,5 и 3,8 млн. пътници. Броят им е сравним с дейността на летищата Варна и Бургас, взети заедно. Морските летища обаче отчитат 31 млн. лв. обща печалба след данъци за 2014 г., а столичното – едва 5,2 млн. лв., посочи Атанасов.

“Тези финансови резултати показват не друго, а че изключително лошо се управлява това търговско дружество. И това е в резултат на нецелесъобразни, дългосрочни договори, които са сключвани по нагласени обществени поръчки по завишени цени”, смята Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама