Бивш офицер за военния парад: За такова нещо всички жадувахме

12:37, 06 май 16 25 212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За такова нещо всички жадувахме. Хората викат, възхищават се, ръкопляскат. Чудесно е. Така гражданин, бивш морски офицер, коментира военния парад по случай 6 май - празникът на Българската армия, който се проведе в София.

На въпрос от София Topnovini.bg дали армията ни може да ни защити в случай на военен конфликт, той коментира, че страната ни има добри приятели, които да ни помогнат. „Имаме добри приятели, бойни другари, както навремето имахме. Трябва да имаме, защото сами не можем да се справим, ако се наложи".

За качеството на военната ни техника бившият офицер коментира, че е такова, защото „няма пари и няма кой да вземе правилното решение“. „Менят се по върховете управляващите и не знаят за какво става въпрос“, допълни той.

Днес по жълтите павета в София преминаха 35 бойни машини, 8 самолета и 4 хеликоптера. Хиляди граждани изпълниха тротоарите, за да видят цвета на армия ни. В различни формации преминаха вертолети Ми-17, AS-532AL "Cougar", "Bell"-206, военно-транспортни самолети C-27J "Спартан" и Ан-30, учебните самолети "Пилатус" РС9М и L-39ZА и бойните самолети МиГ-29 и Су-25.

Граждани коментираха, че парадът им се е сторил малък, но все пак им е харесал. Други пък изразиха съжаление, че няма стъпаловидни трибуни, за да могат всички да видят военните машини и маршируващите войници. В момента, когато над тълпата прелятяха родните изтребители, освен ръкопляскания се чуха и реплики като – "ето минаха и единствените ни самолети".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама