Провериха 69 души на протеста в Раднево

12:59, 06 май 16 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализирана полицейска операция за осигуряване на обществения ред по време на провеждани протестни действия на граждани в Раднево, бе проведена снощи, съобщиха от ОДМВР Стара Загора.

На протеста, за времето от 19.00 до 22.00 часа, участваха около 1300 граждани. От полицейските служители са извършени проверки на 69 лица и на 97 моторни-превозни средства. Съставени са 14 акта за липса на лични карти. Образувано е 1 бързо полицейско производство за престъпление за притежание на наркотици и е задържано едно лице.  Съставени са и са връчени 7 предупредителни протокола по Закона за МВР.

По време на протеста не са констатирани нарушения на обществения ред.

            На 4 май в Раднево, при провеждане на протестни действия, са извършени множество нарушения на обществения ред от страна на участвали в протеста граждани.

При проведени допълнителни издирвателни мероприятия е установено, че Т. Т., на 26 г., от Стара Загора, е извършил непристойни действия, изразяващи се в провокиране на гражданите към нарушаване на обществения ред, нарушаване на целостта на изградените от полицията във връзка с охраната на мероприятието заграждения и в употреба на оскърбителни изрази спрямо полицейски служители. В Районно управление Полиция в Раднево е образувано бързо производство за нарушаване на обществевия ред по чл. 325, ал.1 от Наказателния кодекс.

  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама