С общоградско тържество Разград отбеляза Деня на храбростта и празника на Българската армия

13:19, 06 май 16 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С общоградско тържество в Разград бе отбелязан Денят на храбростта и празникът на Българската армия – 6 май.

Под звуците на духова музика млади знаменосци застанаха пред Войнишкия паметник със знамената на Деветнадесети пехотен полк и на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/.

Празнични слова за подвига на българската войска произнесоха полковник Стоян Стоянов от Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и писателят Димитър Петров. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите за свободата и независимостта на България.

Венци и цветя на признателност пред саможертвата на загиналите по време на войните за свободата поднесоха депутатът Михаил Тодоров, областният управител Манол Кившанов, кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, общински съветници от ГЕРБ, от БСП, от СОСЗР, представители на общинската администрация, на неправителствени организации и признателни граждани.

Тържеството продължи с празнична програма, в която участваха вокална група към СОСЗР, млади певци и рецитатори от Центъра за ученическо, техническо и научно творчество и др.

 Преди това в разградския храм „Св. Георги“  пък бе отслужена празнична литургия от отец Дмитрий Терзи. Три печени агнета бяха раздадени като курбан за Гергьовден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама