Рецепта с агнешко за Гергьовден разкри топ готвачът шеф Йордан Димитров

16:40, 06 май 16 25 896 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Роден през 1980 г. в Добрич Йордан Димитров е бил шеф готвач на 5-звездния круизен кораб „Корабът на мечтите", вече е главен готвач на 5-звездната перла в Албена - „Фламинго Гранд".

За празници като Великден и Гергьовден залага на българската кухня, дори и когато е работел на „Кораба на мечтите”. Основното, отново е по българска традиция - печено агнешко. Често приготвял цяло печено агне, пълнено с булгур.

За читателите на Topnovini.bg шеф Димитров сподели една от своите любими рецепти с агнешко за Гергьовден:

Цяло агнешко бутче, обезкостено и фаршировано с фарс от заешко месо:

За приготвянето се използва едно агнешко бутче /около 2-2,5 кг/, което се обезкостява. След това месото се разстила, като за руло. След това един заек, заешко филе или заешки бутчета се обезкостяват. Слагат се в блендер. Прибавя се готварска сметана, розмарин, дивесил /лющян/, щипка сол, бял пипер. От тези съставки се приготвя пастет. Разстила се върху агнешкото бутче, като върху филия. Навива се на руло. Завързва се с канап /кухненски конец/. Намазва се с червен пипер, гюзум, лющян, от които може да се направи марината. Поставя се в тавичка и се покрива с алуминиево фолио. Пече се на 160-170’С около 2-2,5 часа. Проверява се дали е готово. След това маха фолиото и за около 15 минути се запича, за да хване коричка. Когато ястието е готово, се реже на шайби или конусовидно на пънчета.

Може да се сервира с агнешка дроб сарма, с картофен огретен с мащерка, с млад зелен боб, лук и бекон или със задушен спанак, лук и домати.

Йордан Димитров е работил дълги години в Германия, в едни от най-реномираните ресторанти. В местността Bad Wiessee е обслужвал немския политически елит, бившия президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес, актьора Роуън Аткинсън. В Bad Wiessee всяка седмица при него са се хранили мишлен готвачи. В тази местност къщи имат Роман Абрамович, собственикът  на Hugo Boss Марцато. Пред именитите си клиенти шеф Димитров винаги представял и презентирал българска кухня и е категоричен, че гостите са оставали изключително доволни.

Бил е шеф готвач на 5-звездния круизен кораб „Корабът на мечтите", вече е главен готвач на 5-звездната перла в Албена - „Фламинго Гранд". Познатият у нас от немската филмова продукция "Кораб на мечтите" и "Круиз към щастието" е един от най-изисканите и супер луксозни плавателни съдове в круизната индустрия. Корабът плава в целия свят и хвърля котва на 6 континента. През 2012 г. "Мs Deutschland" e бил използван за плаващ хотел по време на Олимпийските игри в Лондон. Когато шеф готвач Димитров кандидатства за работа на кораба, за неговата позиция се борят 800 човека за 2 места.

От тази година шеф Димитров е главен готвач на петзвездния хотел „Фламинго Гранд" в курорта Албена”. Той обещава, че гостите на хотела ще се насладят на невероятна кулинарна палитра.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама