Три директни полета до Ню Йорк през юни

23:01, 06 май 16 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три директни полета през силния сезон всяка седмица от София до нюйоркското летище JFK ще стартира компанията "BH Air" през юни, пише BG VOICE, цитирайки отлично осведомени източници в бранша.

Полетите ще бъдат в сряда, петък и неделя и ще кацат в 10:30 часа сутринта в Ню Йорк. Ще излитат обратно за България в 13:30 часа. В ниския сезон връзката в петък ще отпадне. 9 часа ще бъде продължителността на полета от София до Ню Йорк. Очертава се обаче да няма полет до Чикаго, където живеят най-много българи.

Полетите ще бъдат от терминал 7 на JFK. Оказва се обаче, че единствената пречка засега остава летище София, което няма сертификата за безопасност FITA - secured flight information, който се изисква от американските власти. От BG VOICEуточняват още, че летището е отказало да участва в изграждането на системата и затова авиокомпанията сама е решила да инвестира в този проект.

Около 140 хиляди пътници всяка година летят между двете страни, но това не включва хората, които отиват с кола или автобус до Истанбул и оттам летят директно дотук, както и тези, които ползват нискобюджетни авиолинии като Wizzair, за да правят връзки в Лондон и Амстердам. От авиокомпанията "BH Air" се надяват на 1/5 от този пътникопоток, за да изкарат линията на печалба, като ще разчитат не само на българи, но и на пасажери от съседните страни, като Албания, Близкия изток и Индия, които могат да летят през София.

Очакванията са този директен полет да доведе до конкуренция и ценова война. За момента един от най-наложилите се конкуренти е Turkish Airlines, който най-вероятно ще драстично ще свали цените. "България еър" също ще претърпи загуби от този директен полет, защото има споразумения с почти всички американски и европейски превозвачи. Именно тази авиокомпания осигурява връзките между българската столица и останалите европейски летища.

Все пак има вероятност след около година да бъде пуснат и полет до Чикаго, но само ако този проект е успешен. За последно е имало директен полет от София до Ню Йорк преди 17 години на фалиралата вече авиокомпания „Балкан“. След това Федералната агенция по авиацията (FAA) забранила на наши превозвачи да летят до щатски летища, но през 2008 г. забрана била отменена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама