Разград се включва в Световния ден на предизвикателството

07:17, 09 май 16 / Спорт 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Разград със съдействието на ОК за ФВФСТ и спортния клуб по лека атлетика "Спорт Атлетик" организират спортен празник за Световния ден на предизвикателството, съобщиха от общината.

Това е ден за спорт и двигателна активност под различна форма. Целта е да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Събитието ще бъде открито на 12 май - четвъртък в 16.00 ч. в Градски парк /пред Ронда/. От 16.10 ч. следва музикална програма и акробатични изпълнения на формация "Феникс". В 16.40 ч. ще бъде даден старт на лекоатлетически крос, а от 17.10 ч. започва преодоляването на предизвикателства. В 18.20 ч. ще се тегли томбола.

Седем предизвикателства са подготвени за разградските любители на спорта: Лекоатлетически крос; Скок от място; Дълъг скок; Баскетбол - стрелба в коша; Футбол - дрибъл и шут в малка врата; Тласкане гюлле /плътна топка/; Набиране от вис /коремни преси/.

На всеки участник ще бъде даден личен регистрационен талон за участие в седемте предизвикателства, които ще бъдат разположени на седем станции.

След преодоляване на седемте предизвикателства, участниците заверяват своя талон от съответния съдия на станцията, който им начислява точки в зависимост от постигнатия резултат. Със заверения талон участват в томбола според събраните точки.

Ще бъдат разиграни над 70 предметни награди, като най-атрактивните ще бъдат два маркови велосипеда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама