Бъчварова: На протестите в Раднево имаше провокатори

08:27, 09 май 16 / Политика 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На протестите в Раднево имаше провокатори, проверяваме кой ги е пратил. Това заяви  в ефира на Нова телевизия вътрешният министър Румяна Бъчварова. 

От 4 май в града има протести след като четирима младежи пострадаха при побой от членове на известна ромска фамилия в града. 

"Това не е междуетнически конфликт, а се е случило заради един криминален инцидент и натрупано напрежение. Проблемът е, че се включват хора, които нямат отношение към него", допълни министърът. Тя не вярва представители на полицията да са си затваряли очите за нарушаването на закона от страна на проблемната фамилия. П думите й МВР следи внимателно всеки криминален случай в местата със смесено население, като се взимат мерки, понякога дори по-строги от нужното, за да няма етническо напрежение.

Министърът коментира и промените в Изборния кодекс. "Аргументите на тези, които искат ограничаване на броя на секциите в Турция не бива да бъдат подценявани. Много е трудно държавата да осигури сигурността на толкова много секции за гласуване там. Според мен решението е организация на правилата на процеса", посочи тя. 

Вътрешният министър заяви, че България трябва да се бори гласуването на нашите сънародници зад граница да се случва по правилата, които са тук. И подчерта, че е много трудно да се наложи контрол на 139 секции, колкото са тези в Турция.

„Важно е да се каже, че проектът с промените не е свързан с работата на правителството и не бих искала идеите да се свързват с работата на правителството“, каза Бъчварова.

На въпрос дали Патриотичният фронт ще напусне коалицията, ако промените бъдат гласувани отново, Румяна Бъчварова обясни, че практиката на партията да поставя условия не е добра. „Но, аз доколкото знам, Патриотичният фронт подкрепя правителството“, каза още тя. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама