Два празника честват в Стара Загора

08:36, 09 май 16 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Стара Загора днес ще се честват както Денят на Европа, така и Денята на победата - 71-та годишнина от победата на фашизма във Втората световна война. 

Изложба и конкурс за детски рисунки на тема „Европа“. Рисуване на талисман на Европейския съюз започва днес от 11.30 часа в Културно-информационния ценътр „Етносвят България”.

 Заупокойна литургия и военен ритуал с поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите във Втората световна война ще започне от  12.30 часа пред  Паметника на загиналите във войните старозагорци в парк „Александър Стамболийски“. 

 

Стара Загора се включва и в световната инициатива - похода на „Безсмъртния полк”. В 18.00 часа участниците ще положат цветя пред Паметника на съветския войн (поруган вчера от вандали) в парк „Аязмото”. След това шествието от хора носещи снимки на свои роднини и близки, участвали във Втората световна война ще продължи до Братската могила в парк „Пети октомври“, където също ще бъдат поднесени цветя.

Празникът „Младите таланти с поздрав към Европа“ с  участието на Агенция за регионално и икономическо развитие (АРИР), Младежки общински съвет, творчески формации  и музикални изпълнители ще започне от 17 часа в парка „Пети октомври”.

Час по-късно в Регионална библиотека „Захарий Княжески”  старозагорци могат на видят музикално-поетичния спектакъл „Разходка из Европа“.

Живописна изложба на участниците в  уъркшоп „Обединени художници за обединена Европа“  ще бъде открита в арт галерия „Недев” в 18.30 часа. 

Руски фронтови, военни и патриотични песни с китара ще слушат дошлите на концерта  "На войне, как на войне" на Саня Табакова от 19.00 часа в  Регионален исторически музей. 

Ще има и прожекции на документални филми, празнични програми и концерти, ще се прожектира и игралния филм „Пътят към Берлин”, създаден през 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама