Искаме работа, скандират тютюноработници пред МС

10:33, 09 май 16 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Искаме работа! Да се спрат съкращенията! С тези викове десетки работници от спряната фабрика София-БТ се обърнаха към премиера Борисов за помощ и поискаха да се срещнат с него. Те се събраха на протест пред сграда на Министерския съвет заради продължаващите съкращения в тютюневата фабрика, която спря работа преди един месец.

Петима представители на протестиращите влязоха в сградата на правителството, но не бяха приети от премиера Бойко Борисов, а от началника на кабинета му. По думите на Никола Миленков (КНСБ) в момента се провежда спешна среща в сградата на МС за ситуацията в "Булгартабак". Протестиращите решиха да продължат акцията си, докато има резултат от сбирката. 

До момента 280 от работниците са приели обезщетенията, предлагани им от „Булгартабак“.

Това е пети протест на работниците, които поискаха Борисов да им помогне да си запазят работните си места. Те обвиняват министъра на икономиката Божидар Лукарски, че не си върши разбитата, въпреки че по закон е отговорен за държавната политика и контрола в областта на тютюневите и свързаните с тях изделия.

От Независимият синдикат на тютюноработниците към КНСБ обявиха, че има четирима инвеститори, които искат да купуват продукцията на София-БТ и да я изнасят в чужбина. Синдикатите се оплакаха, че им е отказан достъп по Закона за обществената информация на копието на договора за приватизационна продажба на акции от капитала на "Булгартабак-Холдинг" АД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама