Празник за Деня на победата над хитлерофашизма ще се проведе в Разград

11:04, 09 май 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седемдесет и първата годишнина от Деня на Победата над хитлерофашизма ще бъде отбелязана в Разград днес от 18.00 ч. на пл. "Възраждане".

Организатори на събитието са Общинският съвет и Младежкото обединение на БСП - Разград, Областният и Общинският съвет на Българския антифашистки съюз, Руски Клуб "Земляки", Федерацията за приятелство с Русия и ОНД и Движение - "Русофили" в Разград. Това съобщи Таня Тодорова - сектор Медийна политика.

Те канят всички които имат родители и близки – баби, дядовци, прадядовци и прабаби, лели и чичовци, загинали във войните и антифашистката съпротива, да дойдат на площада с техните портрети.

"С тази инициатива искаме да присъединим Разград в похода на "Безсмъртния полк". Това е световно гражданско движение, чиято цел е да събере личните снимки и истории на хората, участвали в антифашистката борба, както и спомените на техните потомци", обясниха от Младежкото обединение на БСП.

Половин час преди това Община Разград организира пред Общинския културен център тържество за Деня на Европа. Ще бъде изнесен концерт на изпълнители и състави от Центъра за работа с деца и ще бъдат наградени класираните участници в проведената кампания за пролетно хигиенизиране на населените места на територията на община Разград през 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама