Каварна и словашкият Михайловци могат съвместно да привличат туристи

11:12, 09 май 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Каварна и побратименият й словашки град Михайловци могат да си партнират по отношение на европейските проекти, особено в областта на туризма. Това сподели пред журналисти кметът на Михайловци Вилиям Захорчак.

По повод празника на Каварна – 6 май, той и ръководена от него делегация са на посещение у нас.

„Чувстваме се изключително добре, защото сме много добре приети в Каварна. Свързва ни не само приятелството, но можем да си разменим много неща относно работата ни, особено по отношение на европейските проекти”, сподели Вилиям Захорчак.

Той подчерта, че ръководеният от него град, както и Каварна, са в  туристически области. „Бихме могли да си помагаме относно туризма, за да дойдат повече туристи – както в Каварна, така и в Михайловци, посочи кметът.

И допълни, че така, както Каварна е разположен на море, Михайловци е на езеро – Ширава, което се посещава от много туристи, предимно англичани, чехи,

„Празникът на Каварна беше прекрасен с хубава програма. Както и у нас, така и у вас, празниците са интересни с фолклора си. При нас има фолклор, а при вас е по-различно, защото имате и рок концерти”, каза още гостът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама