ВМРО плаши с излизане от мнозинството заради Изборния кодекс

11:20, 09 май 16 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Утре предстоят разговори с премиера Бойко Борисов за Изборния кодекс и на тези разговори ние ще заявим, че сигурността на държавата стои над всичко. Не може да си играем с бъдещето на нашата страна. Ако в парламента колегите от четирите формации, които съставляват мнозинството, предпочетат да жертват сигурността на България, ние няма какво да правим в това мнозинство".

Това заяви пред Нова тв лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по промените в Изборния кодекс и ветото на президента. Плевнелиев върна именно текстовете, предложени от патриотите, с които се ограничават възможностите на българите зад граница да гласуват.

„Целта на Патриотичния фронт беше да ограничим възможността на Турция да се меси във вътрешните работи на България. Не се постигна обратният ефект, правата на българите не са ограничени”, категоричен беше Каракачанов. Допълни, че ВМРО е организацията, която 20 години се опитва да защитава интересите на българите в чужбина.

„Нека да измислим вариант как да спрем възможността на Турция да се бърка във вътрешните работи на България. Има ли информация, че една турска банка в България се готви да раздаде 6 милиарда долара на свои поставени фирми в полза на една политическа сила за купуване на земя и развиване на бизнес. Говоря за новата партия, която се появи. Питам нормално ли е България да бъде жертва на тази неоосманистка политика, която Турция провежда”, каза още Каракачанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама