Изписват двама от пребитите в Раднево

11:43, 09 май 16 25 961 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две от момчетата, които бяха пребити от четирима роми в Раднево, днес ще бъдат изписани от Старозагорската болница „Проф. Стоян Киркович”.  27-годишният Георги Николов и 28-годишният Цветелин Кюстендилски ще се долекуват вкъщи.

„Благодарим на всички, които ни подкрепиха. Не очаквахме толкова много хора да застанат в наша защита”, споделиха младежите. Те призоваха протестите да са мирни и да не се стига до сблъсъци.

Двамата разказаха, че не си спомнят много от побоя и категорично отхвърлиха слуховете, че са били приятели с ромите. Познавали са се, но на „здравей”, тъй като посещавали една фитнес зала.

Заедно с 27-годишния Живко Жеков, те бяха пребити с бухалки на  2 май в Раднево след конфликт за отнето предимство на пътя.

На Живко бил нанесен и удар с нож в горна лява част на гърба, като ножът е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белия му дроб. Той има и други наранявания в резултат на ударите с бухалки. Младежът претърпя спешна операция, вече става, но вероятно ще остане още доста време в болницата.

Цветелин е с множество наранявания в главата и тялото и с линейно счупване на черепа, а Георги с множество наранявания в главата и тялото и мозъчно сътресение.

Четиримата биячи Калчо Иванов, на 39 г., Антон Иванов, на 22 г., Динко Асенов,  на 23 г., и Стефан Иванов, на 19 г., всички от Раднево са обвинени за  опит за  убийство по хулигански подцуди и оставата за постоянно в ареста.

 Побоят над трите момчета предизвика вълна от гняв в Раднево и цялата страна. Хората от миньорския град протестират всяка вечер с искане да се спре агресията в града, както и да бъдат съборени незаконните постройки в ромския кв. „Кантона”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама