Номинираха варненски педиатър за наградата „Златна ябълка“

11:54, 09 май 16 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският педиатър д-р Лидия Маринова е номинирана за наградата „Златна ябълка“ на Националната мрежа за децата. Отличието се връчва за приноса на публични личности, обикновени хора и организации, които с работата си са допринесли за защита правата на децата и за подобряване на тяхното благосъстояние.

Д-р Маринова е педиатър с богат опит, доскорошен зам.-кмет на община Варна, а сега общински съветник от ГЕРБ, зам.-председател на варненския Общински съвет и председател на социалната комисия към него. Тя е и зам.-председател на постоянната комисия по здравеопазване и на постоянната комисия по социални дейности към Националното сдружение на общините.

Номинацията й е в категорията „Кампания и социална иновация”. Това е признание за активната й работа по социалната програма на община Варна за превенция на изоставянето на деца, за подпомагане на семействата с деца с увреждания и за подобряване на здравната култура. Номинацията е и висока оценка за ангажимента на д-р Маринова към профилактиката на социалнозначимите заболявания още от ранна детска възраст. Като педиатър с повече от 30 години стаж тя организира и безплатно училище за бременни и майки с деца до 3 години във връзка с правилното отглеждане на новороденото.

Ежегодните награди на Националната мрежа за децата ще бъдат връчени за шести път в навечерието на Деня на детето – на 31 май в София.  Носителите им се избират от специално жури от експерти в различни сфери на детското благосъстояние.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама