Провокация във фейсбук обвини русофили за надраскани паметници

12:14, 09 май 16 / Политика 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Напомнихме на цяла България кой е спечелил Втората световна война и кой ни освободи от фашистко робство!“ Това се похвало потребител представящ се като Натали Митева във фейсбук групата ПРИЯТЕЛИ НА РУСИЯ - ДРУЗЬЯ РОССИИ. Бяха публикувани и снимки на надраскани със спрей надписи "Слава на СССР" на няколко паметници нямащи нищо общо с Втората световна война, сред които паметникът на Левски в Ловеч и паметниците в Докторската градина и на Владимир Вазов в София. Проверка на София topnovini.bg, показа, че такива надписи по паметниците няма, а постът на Митева бе изтрит от групата.



„Паметникът на Левски в Ловеч го избрахме, защото и той се бореше срещу робство и не бива да забравяме! Сред докторите има много руснаци, които са дали живота си за България! Генерал Владимир Вазов научи българските воини да се бият срещу хитлеристката и фашистка паплач! Честит Ден на победата!“, написа Митева в групата.

„Ако това е истина, имаме да кажем само едно: СРАМ! СРАМ! СРАМ!“, възмутиха се от „Протестна мрежа“ в профила им в социалната мрежа.

Русофилите пък се възмущават от изцапания със „бомби“ с червена боя паметник на съветския войн в парк „Аязмото“ в Стара Загора в навечерието на 9 май.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама