Спектакълът „Спасителят“ за втори път на шуменска сцена

12:28, 09 май 16 / Култура 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безплатно представление на постановката „Спасителят“ за абитуриенти и младежи от шуменските училища ще бъде представено от 18 часа днес в Концертната зала на Общинския младежки дом.

Представлението е насочено преди всичко към младежката аудитория и не е само театрален факт, то е създадено и с педагогическа цел, съобщават от Общината.

В него е разказана историята на едно 18-годишно момиче, попаднало сред наркомани от желание да опита, за да не е по-различно от другите. Спектакълът показва и безскрупулността на наркопласьорите, за които чуждият живот няма стойност, а трагедията на главната героиня и на такива като нея са само средство за получаване на нови доходи. Дори любовта и приятелството на случайно попадналия в ситуацията Спас, не са в състояние да я измъкнат от лапите на наркомафията.

В спектакъла на театралната формация ,,Улична банда“ участват актьорите Ивайло Захариев, Вера Среброва, Сребрина Христофорова и Валентин Балабанов.

Събитието е организирано от Община Шумен, Общинския младежки дом и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

След края на представлението ще се проведе дискусия с участието на кмета на община Шумен Любомир Христов, зам.-кмета по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова, актьора Ивайло Захариев, д-р Петко Загорчев и представител на Детска педагогическа стая. Те ще разговарят със зрителите за отношението към наркотиците, за последствията от употребата им и за начините да кажеш ,,НЕ‘‘.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама