Увеличават бюджета на Пловдив с 1 млн. лева приходи от продажби на имоти

13:12, 09 май 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бюджетът на Пловдив ще бъде увеличен в частта приходи от продажби, съобщи кметът Иван Тотев. По думите му планът по този параграф към настоящия момент вече е изпълнен, като се наблюдава рязко покачване на продажните цени. 5 милиона лева бе досега планираният приход, който е изпълнен почти само с една сделка от миналата седмица за 15 декара в район "Тракия" на цена 4 млн. лева без ДДС.

"Прави впечатление, че имотите в Пловдив се продават много над обявените цени с решения на Общинския съвет. Това е свързано с инвестиционния климат в града, Пловдив е на първо място по издадени строителни разрешения, което е и пряка причина за повишения инвеститорски интерес", коментира Тотев.

Очакваните приходи в бюджета от сделки с общински имоти ще бъдат завишени с 1 милион лева. Решението ще бъде подложено на гласуване на предстоящата сесия на Общинския съвет на 17 май.

От този увеличен приход 200 хиляди лева ще бъдат насочени към Природонаучния музей, съответно 80 хиляди за ремонт на фасадата и 120 хиляди за надграждане на системата на планетариума с 3D модул и необходимите очила.

Останалите средства ще бъдат заделени за отчуждаване на имоти. Предвижда се отчуждаване на близо 20 имота по бул. "Васил Априлов" в частта до бул. "Шести септември" и 53 имота по Голямоконарско шосе в землищната граница на Община Пловдив. Ще бъде откупен и имотът на кръстовището между моста на Адата и бъдещия бул. "Северен".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама