Найден Зеленогорски: Започваме действия за възстановяване на военното училище в Долна Митрополия

13:28, 09 май 16 / Политика 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Започваме активни действия за възстановяване на военното училище за летци в Долна Митрополия". Това заяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски пред журналисти днес.

Депутатът каза, че ще инициира осъществяване на кръгла маса, като темата ще е възстановяването на военното училище, което само допреди няколко години обучаваше класни летци за бойната и гражданска авиация. Ще бъдат проведени разговори с всички народни представители от плевенски регион.

До момента е разговаряно с военния министър Николай Ненчев и началникът на отбраната ген. Константин Попов, които са изразили положително отношение към предложението.

"Министър Николай Ненчев и ген. Попов имат позитивна нагласа. За да осъществим идеята обаче е нужно допълнително финансиране. За да дадем шанс за възстановяване на училището твърдим, че в момента летателният факултет към университета във Велико Търново не гарантира нужното качество при обучение на български летци", коментира Найден Зеленогорски.

Той допълни, че се надява да срещне подкрепа от всички плевенски депутати и да действат съгласувано. Народният представител припомни, че именно по този начин бе осъществено създаването на новия факултет по фармация към Медицински университет - Плевен.

"В края на краищата, независимо от коя политическа сила сме, ние сме изпратени да работим за Плевен и е нужно да го направим. Това ще бъде добър повод да докажем, че когато имаме важни цели, можем да работим заедно"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама