Избрахме Нинова и свършихме с модела #КОЙ в БСП, заяви Румен Овчаров

15:07, 09 май 16 / Политика 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С избора на Нинова свършихме с модела #КОЙ в БСП, с всякакви зависимости от Делян Пеевски , ГЕРБ и всички останали структури. Toва заяви бившият енергиен министър Румен Овчаров по БНТ за новизбрания председател на левицата. По думите му Корнелия Нинова не е зависима от никакви олигархични структури.

Румен Овчаров подкрепи думите като припомни събитията от 2006 и 2007 г. , когато Корнелия Нинова като негов зам.-министър е „устояла на натиска на Делян Пеевски, Ангел Александров и Ахмед Доган“. Той разказа, че тъй като е била шеф на борда на директорите на „Булгартабак“ от Нинова е било поискано да смени тогавашния директор и да назначи Делян Пеевски, който още тогава е искал да оглави дружеството, но е удържала на натиска.

„Пеевски беше зам.-министър на Емел Етем. Корнелия трябваше да подпише, като член на комисия за разрешения на продажби на стоки от резерва, бланкетно съгласие за всяккави продажби, но тя отказа“, разказа Овчаров. Той допълни, че от Нинова е било поизкано да обезпечи чрез него разрешение фирма за хазарт, но отново е отказала.

Според Овчаров още е рано да се говори за реална промяна в БСП, но имало знаци за такава. Той коментира още, че курсът на БСП трябва да бъде алтернатива на ГЕРБ и президента Плевнелиев, заедно с други леви партии. По думите му АБВ, „Движение 21“ и новата партия на Кадиев „Нормална държава“ не могат да бъдат самостоятелна алтернатива. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама