Старозагорец ръководел група за трафик на наркотици

16:04, 09 май 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един мъж и две жени в Стара Загора са задържани за участие в организирана престъпна група за трафик на наркотици в чужбина, съобщиха от МВР.

Общо седем души, сред които и лидерът на групата, са задържани при акцията, проведена от териториалната служба за борба с организираната престъпност в Стара Загора, съвместно с колегите им от Ямбол, Сливен, Хасково и Кърджали, служители на Специализираните полицейски сили, на ОДМВР - Стара Загора и Районното полицейско управление в Чирпан. Операцията е реализирана под ръководството на Специализираната прокуратура.

Разследването е проведено в рамките на досъдебно производство под наблюдението на Специализираната прокуратура. В резултат на успешната реализация е неутрализирана организирана престъпна група, занимавала се с незаконен трансграничен трафик на прекурсори, разпространението им с цел производство на метамфетамин и разпространение на наркотични вещества - престъпна дейност по чл. 321, чл. 242, ал. 3 и чл. 354 а, ал.1 от НК. В хода на предприетите действия по разследването е установен лидерът на престъпната група - М.М. на 41 г.  от Стара Загора. Според първоначалните данни, той е организирал трансграничен трафик към страни от Европейския съюз на 34 килограма прекурсори, които са задържани на различни гранични пунктове в страната. Изяснено е също, че организираната престъпна група е снабдявала с прекурсори неутрализираните нарколаборатории в радневското село Сърнево и в Сливен. М.М. и двама от членовете на организираната група – 33-годишната З.С. и 58-годишната З.Г., и двете от Стара Загора, са задържани на 7 май в рамките на спецакцията. Те са арестувани в кв. „Железник” след осъществен незаконен трафик в България на над 5500 таблетки (1,3 килограма), които при полеви тест реагирали положително на наркотик. Изяснена е и самоличността на другия участник в престъпната група – С.С. на 35 г., също от Стара Загора, който е обявен за издирване. Като съпричастни към разпространението на наркотичните вещества, при спецоперацията са задържани и четирима мъже от Стара Загора - Д.Г. /32 г./, И.Д. /28 г./, А.А. /34 г./ и С.Т. /50 г./. Задържането е извършено от служители на старозагорското Второ районно управление  след предварително подадена от спецполицаите информация. След изтичане на полицейската мярка за задържане, на 8 май с постановления на Специализираната прокуратура, на М.М., З.С. и З.Г. е наложено прокурорско задържане до 72 часа. В хода на документиране на престъпната дейност на организираната група са разпитани 18 свидетели, четирима от тях - пред съдия от Специализирания наказателен съд. Действията по разследването продължават.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама