Ученик от Пловдив спечели дрон от кампанията "Влез в час с данъците"

16:28, 09 май 16 / Любопитно 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мартин Вапцаров от пловдивското СОУ "Паисий Хилендарски" от днес е собственик на дрон, спечелен от образователния проект "Влез в час с данъците", съобщиха от НАП - Пловдив.

Близо 190 ученици от страната се включиха в играта "Play за награда" от старта на кампанията до момента. Страницата на кампанията вече има 10 000 посещения, а публикациите, свързани с нея, във фейсбук се следят от 16 000 ученици.

През април служители на НАП проведоха над 150 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски в 28 средни училища в цялата страна. В Пловдив осем лектори въвеждат в час с данъците ученици от 9-и до 12-и клас в общо 11 гимназии. На много места в страната данъчните уроци се провеждат в професионални гимназии по строителство, транспорт, архитектура и геодезия, при завършването на които учениците излизат с готова професия и практическите съвети за предстоящия досег на младите с финансовата система ще са от значителна полза за тях.

Образователният проект на НАП тази година акцентира върху данъчни видео уроци. След края на всеки видео курс учениците, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg, могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и така да се състезават за 20 големи награди. В рамките на 10 месеца участниците в играта "Play за награда" могат да спечелят дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове.

Първата награда - дрон, бе връчена днес в Пловдив на дванадесетокласника Мартин, който направи регистрацията си в сайта веднага след урока, изнесен от експертите от НАП, и се справи успешно с първия тест за видовете данъци в България.

От 9 до 22 май тази година всеки ученик, който се е регистрирал, ще може да участва в следващия тест по данъци на тема социалното осигуряване в България. В рамките на две седмици участниците, решили теста след данъчния урок, ще могат да спечелят страхотна камера за екстремни спортове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама