Местан си пожела по-шарена Европа за 9 май

16:31, 09 май 16 / Политика 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Смисълът на обединения ни европейски дом е и в непрекъснатото отстояване на неговите принципи и то особено активно в условията на криза и следва да бъде защитаван с убеденост, с аргументи и в условията на диалог, насочен към повече прозрачност, повече търпимост и повече мъдрост в разбирането, че обединена Европа е силна, а разширена и още по-пъстра Европа ще бъде още по-силна и по-демократична. Така лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан поздрави всички с Деня на победата над нацизма и с Деня на Европа, чрез профила си във Фейсбук.

Според него отрицанието на отговорността, свободата и толерантността като фундаменти на обединена Европа и определенията за Европейския съюз като „джудже“ – и то в условията на една от най-тежките геополитически и ценностни кризи в Европа - са емблематични примери за лицемерие и конюнктурност, проявявани от определени среди и политически партии, които при други поводи с ярка плакатност са се изтъквали като проевропейски фактори.

Лидерът на ДОСТ призова за защита на завещана от предишните поколения победа и мечта. Той се обяви за активно отстояване на европейските принципи в условията на криза. По думите му Денят на Европа е един красив символ на мечтите на европейските народи да живеят в мир и разбирателство, като общо демократично семейство с пъстротата на своите различия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама