С общоградско поклонение в Добрич бе отбелязан 9 май

16:43, 09 май 16 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С общоградско поклонение пред паметника на загиналите добруджанци във Втората световна война в Добрич бе отбелязан Денят на победата и Денят на Европа.

На поклонението присъстваха кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, Сергей Симеонов - консул-съветник в Генералното консулство на Руската федерация във Варна, областният управител Детелина Николова, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, председателят на Общинския съвет на Община Добричка Донко Марев, общински съветници, членове на кметския екип, почетни граждани на Добрич, ветерани от войните, ръководители и представители на политически партии и движения, на обществени, културни и образователни институти, граждани.

"Днес сме тук да покажем нашето уважение, почит и да помним тези герои“, каза в словото си кметът Йордан Йорданов. „Пет години по-късно на 9 май 1950 година се подписва обединението на Европа. Съвпадението на Деня на победата и Деня на Европа не е случайност. И то не трябва да носи различия, напротив - трябва да носи обединение", посочи още той.

"9 май е ден и на скръб, и на памет. Ден на скръб, защото милиони, десетки милиони души загинаха в тази най-тежка, най-продължителна и най-страшна война в историята на човечеството... Ние помним тази страшна трагедия и сме длъжни да направим всичко тя да не се повтори... Отново към нашата граница идва агресивна войска. Но аз искам да кажа от тази трибуна, от могилата на нашите воини, че така е било и така ще бъде - руският народ няма да бъде сломен от агресора. Ние ще победим, победата ще бъде наша“, каза в словото си пред паметника на Съветската армия Сергей Симеонов.

Признателните потомци се поклониха пред паметника на загиналите в заключителния етап на Втората световна война добруджанци. По-късно те сведоха глави и пред подвига на жертвите пред паметника на Съветската армия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама