След консултациите при омбудсмана – АБВ, БСП и реформаторите още мислят за ветото

18:01, 09 май 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След консултации при омбудсмана Мая Манолова от АБВ, Реформаторския блок и БСП дадоха уклончив отговор на въпроса дали ще подкрепят ветото на президента върху текстове от Изборния кодекс, които ограничават гласуването на българите зад граница.

Първата среща беше с представителите на АБВ, след която зам.-председателят Румен Петков обяви:

„Не бихме могли да поемем ангажимент, преди да видим конкретния текст на президентското ветото по отношение на Изборния кодекс“. Според него стенограмата от срещата в кабинета на Цецка Цачева от педи ветото не е коректна, а там е имало представител на президента, за когото Петков намекна, че на сбирката и публично е изразил противоречащи си позиции.

„Позволих си да изразя определено съмнение за абсолютната автентичност на представената на публиката стенограма, с цялото ми уважение към стенографът, който е голям специалист. Смея да твърдя, че представители на президента стимулираха постигнатите там решения”, посочи той.

Втори на разговор дойдоха депутати от РБ, сред които и лидерът на ДСБ Радан Кънев. С уговорката, че решението в групата предстои, той посочи, че не вижда защо реформаторите да не подкрепят ветото.

Кристиан Вигенин от БСП също не беше конкретен, но обясни, че лично според него е по-добре да останат старите текстове в кодекса. Не каза обаче как ще гласуват по време на обсъждането на ветото в пленарната зала.

Във вторник премиерът се среща с депутатите от ГЕРБ именно по темата „Изборен кодекс“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама