Образувано е дознание от служители на МВР и Прокуратурата за срутването в мина "Ораново"

11:58, 11 май 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички държавни институции, които имат отношение към инцидента в Рудник „Ораново“ са на място. Това каза областният управител Бисер Михайлов, който се намира на място, цитиран от Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин . По думите му, към този момент специалистите извършват огледи на място. Около 04.00 часа тази сутрин се е струпала скална и земна маса. На място са представители от Дирекция "Инспекция по труда"-Благоевград, минни инженери от Кюстендил и представители от Министерството на енергетиката. "Всички експерти са в самия забой. Образувано е дознание от служители на МВР и Прокуратурата. Иззети са необходимите документи", допълни Бисер Михайлов. По думите на областния управител, не е извършван добив на въглища като след инцидента е спряна напълно дейността в рудника.

Мина "Ораново" трябва или да се затвори, или да работи съгласно правилата за безопасни условия на труд. Това заяви Апостол Апостолов, кмет на Община Симитли, цитиран също от Радио "Фокус" – Пирин. Тъй като там продължава да се работи, без да се изпълняват съответните изисквания, ние сме на категоричното мнение, че мината трябва да се затвори, защото виждаме, че през година там се случват инциденти, които отнемат човешки животи, а в крайна сметка няма нищо по-важно от здравето на човека. Много скъпи жертви дадохме вече и мисля, че е крайно време този рудник да затвори врати“, допълни той.

Той е категоричен, че много хора, които са работели там, са напуснали с цел да запазят живота си, но и че много момчета са се върнали на работа, заради добрите заплати. Кметът на Симитли не е учуден от поредния инцидент в мината, тъй като там "се работи по безобразен начин".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама