Биячите от Раднево искат на свобода, пловдивският апелативен съд решава

06:59, 12 май 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският апелативен съд ще разгледа жалбата на Динко Асенов, Калчо Иванов, Антон Иванов и Стефан Иванов срещу наложената им от Старозагорския окръжен съд мярка за неотклонение "задържане под стража". Четиримата са обвинени за това, че на 2 май тази година в гр. Раднево, в съучастие, са извършили опит за  убийство по хулигански подбуди на Живко Жеков и Георги Николов.

Две от момчетата, които бяха пребити от четирима роми в Раднево, вече са изписани от Старозагорската болница "Проф. Стоян Киркович". Припомняме, че 27-годишният Георги Николов, 28-годишният Цветелин Кюстендилски и 27-годишния Живко Жеков бяха пребити с бухалки на 2 май в Раднево след конфликт за отнето предимство на пътя.

За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна

Побоят над трите момчета предизвика вълна от гняв в Раднево и цялата страна. Хората от миньорския град протестират всяка вечер с искане да се спре агресията в града, както и да бъдат съборени незаконните постройки в ромския квартал "Кантона".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама