Кулинарни традиции показват в Стара Загора

07:04, 12 май 16 / Култура 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Стара Загора е първият град-домакин на Международен кулинарен фестивал, който ще се проведе днес в Града на липите.

 Фестивалът, който започва в 11.00 часа в мол „Галерия”, се организира в партньорство с Министерство на туризма, GTC България, Кулинарна Академия HRC, Международен женски клуб и 20 чуждестранни посолства у нас. Идеята е кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите на света да бъдат мост за партньорство и развитие. Фестивалът е продължение на инициативата  „Мислиш си, че познаваш вкуса на България!?”, която през миналата година популяризира страната ни като предпочитана туристическа дестинация.

Освен кулинарните изненади , пред представителите на дипломатическите мисии и други гости от национални и международни организации и потенциални инвеститори, ще бъде представен икономическия, туристически и инвестиционен потенциал на регион Стара Загора. Регионални партньори на инициативата са Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата и Агенцията за регионално икономическо развитие.

Проявата има и ясна благотворителна кауза: със събраните дарителски средства ще бъдат оборудвани с липсващи специализирани уреди линейките на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама