Изложба представя в Добрич фотомигове, уловени в различни краища на света

07:10, 12 май 16 / Култура 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 17 ч. в регионална библиотека "Дора Габе" ще бъде открита пътуваща фотоизложба на известния географ-пътешественик проф. Румен Пенин - "Географията - пътешествие и приключение". Тя е организирана от издателства АНУБИС-БУЛВЕСТ.

След откриването на пътуващата изложба предстои среща на проф. Румен Пенин с преподаватели и ученици от добричките училища.   Професор Пенин е  преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", автор на десетки учебници и учебни помагала по география на издателство "Булвест 2000", посетил е над 100 държави. Автор е на поредицата на издателство "Булвест 2000 " "География на океаните и континентите - География на Африка, География на Южна Америка, География на Северна Америка", "Природна география на България"и др. Предстои излизането на най-новата му книга "География на Азия".

Ръководител  на научни учебни практики и организатор на над 300 учебно-познавателни екскурзии в страната и чужбина за студентите от специалностите на ГГФ. От 1996 г. е доцент, а от 2011 г. е професор.

Проф. Пенин е един от основателите на Националната олимпиада по география и икономика, като от 2003 до 2010 г. вкл. е председател на Националната комисия за провеждането й. 

Научните му интереси в областта на географията и природните науки са насочени към физическата география и ландшафтознанието, геохимията на тежките метали в околната среда, мониторинга и опазването на природната среда, урбоекологията, биогеохимията, регионалните екологични проблеми, географското и екологичното образование и др.

Автор и съавтор на редица университетски учебници, речници, ръководства и помагала, както и на над 140 научни статии, над 70 научно-популярни статии и над 70 учебници и учебни помагала и атласи, както и на електронни учебници, за различни класове по учебните предмети в средното образование.

Изложбата съдържа 40 платна. Това е втората такава изложба на професора, предишната е била преди 12 години. Фотосите са изключително атрактивни и интересни както за учениците, така и за техните учители и родители, като преподавателите по география могат да провеждат уроците си в нетрадиционна обстановка сред платната на професор Пенин. От м. май 2013 г. до сега изложбата е посетила над 20 града.

Изложбата може да бъде разгледана до 27 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама