Награждават победителите в еко конкурс в Търговище

07:23, 12 май 16 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес предстои заключителната част на конкурса „Еко-фантазии”, организиран от Младежкия дом в Търговище  След 18 могат да се разгледат всички творби, участващи в инициативата, подредени в изложба във фоайето на институцията. Половин час по-късно в Концертна зала започва награждаването на победителите, което ще е съпроводено с изпълнения на Инструментално студио „Илиев”, Балет „Вега”, Балетна формация „Търговище” и Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче”.

"Интересът към петото издание на конкурса „Еко-фантазии” и тази година беше много голям – включиха се 7 колективни и над 100 индивидуални участници. Получените над 120 творби са създадени с много майсторство, сръчност, въображение и мисъл за опазването на природата", споделиха организаторите.

Те припомниха, че инициативата цели да провокира творческото  мислене на младежите към артистично рециклиране на ненужни вещи или материали и да даде възможност за изява на повече деца и младежи. Предвидени са награди за оригинална еко-идея и за висока художествена стойност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама