Решават за ареста на биячите от Раднево

07:23, 12 май 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дали да останат за постоянно в ареста биячите от Раднево, решават днес съдиите от Апелативен съд Пловдив. Заседанието е насрочено за 10.00 часа.

Калчо Иванов, на 39 г., Антон Иванов, на 22 г., Динко Асенов,  на 23 г., и Стефан Иванов, на 19 г., всички от Раднево, обжалват решението на Старозагорския окръжен съд, който постанови постоянна мярка „задържане под стража”  за четиримата.

Те са обвинени за  опит за  убийство, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл. 116, ал.1 от Наказателния кодекс, а Стефан Иванов и  за опит за убийство на повече от едно лице по хулигански подбуди.

За престъпление по чл.116 се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15  до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Припомняме, че на  2 май т.г. в Раднево по повод отнето предимство е възникнал конфликт между Стефан  Иванов и Цветелин Кюстендилски, който приключил мирно. Малко по- късно пред фитнес залата в града пристигнали два леки автомобила, от които слезли четиримата обвиняеми. Те носели  бухалки и сопи и нападнали намиращите се там Цветелин Кюстендилски, Георги Николов и Живко Жеков. На Живко бил нанесен и удар с нож в горна лява част на гърба, като удара е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белия му дроб. Той има и други наранявания в резултат на ударите с бухалки и все още се лекува в Старозагорската болница „Проф. Стоян Киркович”. Цветелин и Георги вече са изписани и са в Раднево.

Побоят предизвика граждански протест в Раднево, които продължава и до днес. Протестиращите настояват за строго наказание за побойниците и спиране на агресията в миньорския град.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама