Поздравиха медицинските сестри от Сливенската болница за професионалния им празник

07:41, 12 май 16 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
12 май се отбелязва като Световен ден на медицинските сестри от 1974 г. по инициатива на Международния съвет на медицинските сестри (ICN). Датата е определена според рождената дата на Флорънс Найтингейл(1820 - 1910).

Английската медицинска сестра Флорънс Найтингейл организира отряд санитарки да оказват помощ на ранените по време на Кримската война. Тя създава и разработва първата система за подготовка на средни и младши медицински кадри във Великобритания. Пише и няколко книги, които по-късно са използвани като учебници по здравни грижи.

Ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен и лично изпълнителният директор д-р Васислав Петров поздравяват всички медицински сестри, работещи в болницата, по случай 12 май - Световен ден на медицинските сестри.

„От името на ръководството на болницата, и лично от мое име, изразявам своето дълбоко уважение към работата на медицинските сестри в нашето лечебно заведение. Благодаря за денонощните грижи, които полагате за нашите болни, и въпреки трудностите, изпълнявате своите задължения съвестно и акуратно! За мен е чест, че тук работят изключителни професионалисти по здравни грижи, получаващи висока оценка всеки ден от своите колеги и пациенти. Поздравявам Ви за куража, с който се изправяте срещу предизвикателствата и волята да продължите напред с още по-голям плам и самоотверженост! Вярвам във Вашия професионализъм и доброта. Пожелавам много здраве на Вас и семействата ви!”, пише в поздравителен адрес от д-р Васислав Петров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама