Мястото на АБВ не беше в правителството, категоричен е Мартин Димитров

07:43, 12 май 16 / Политика 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По дадени въпроси с АБВ сме на диаметрално противоположни позиции. Не знам защо бяха в управлението. Как с тези хора управляваме заедно? Мястото им не беше в правителството. 

Това коментира пред БНТ депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров по повод излизането на АБВ от управлението. Преди два дни и министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин подаде оставка, а вчера от партията изтеглиха и всичките си хора на ръководни постове.

"Ако не бяха участвали, може би и съдебната рефрома щеше да се случи. Пускайки АБВ в правителството, те искат точно обратното. Те не искат алтернативи, български източници на газ и диверсификация", уточни Димитров. Според него, ако кабинетът бил тръгнал само с ГЕРБ, РБ и ПФ, ситуацията щяла да е по-добра. Според него съдебната реформа не се случила във вида, в който трябвало да се случи. 

Димитров е на мнение, че кога и дали ще има предсрочни избори, ще стане ясно след президентските. "ГЕРБ са единствените, които могат да си предизвикат", категоричен бе Димитров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама