Радан Кънев: Оставката на Калфин е дело на Борисов, не на Първанов

08:17, 12 май 16 / Политика 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На Бойко Борисов му се проваля трети опит за мнозинство. Когато напуснахме ние от ДСБ, му казах, че отварят врата към Москва, която няма да може да затвори. Първанов и Калфин говориха напълно различни неща. Оставката на Калфин е дело на Борисов, а не на Първанов. На Борисов му е писнало да го рекетират. 

Това коментира по Нова телевизия лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод излизането на АБВ от властта. Преди два дни министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин подаде оставка, а вчера от партията изтеглиха всичките си хора на ръководни постове.

За новоизбраният лидер на БСП Корнелия Нинова, Кънев коментира, че образът й като нещо ново и силно се гради от ГЕРБ и личните медии на партията, които бяха на Пеевски. 

"Понеже Борисов съобщи, че Пеевски си е тръгнал остава, че те вече са на ГЕРБ, като гледаме редакционната им политика. БСП тръгват към пропастта с 200 км в час. ГЕРБ винаги са печелили от принципа, че за нищо не стават, но ако не са те, идват комунистите. В момента обаче те се разпадат. ГЕРБ живеят от плашилото БСП. Нямат нито една успешна реформа и непрекъснато увеличаваща се корупция", подчера Къндев и добави, че ГЕРБ търси съживяване на БСП, за да управлява с тях. Според него обаче БСП е прекалено слабо и ГЕРБ му правят изуствено дишане.

"ДСБ се доказа, че е право. Провалът на съдебната реформа доведе до каскадна политическа криза. Да се вкарва ДСБ в геополитически разговори е скандално. Нито за момент не сме преставали да искаме да се засили прозападната геополитическа ориентация. Досега си подкрепяме геополитиката и ще си я подкрепяме", коментира още Радан Кънев. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама