Когато една политика се разболее, Първанов почва да киха, заяви Даниел Митов

08:43, 12 май 16 / Политика 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Когато една политика се разболее, Първанов почва да киха. Не е почтено, че АБВ се оттеглиха от властта. Вярвам повече на Калфин, отколкото на Първанов. Това коментира по Нова телевизия външният министър Даниел Митов по повод излизането на АБВ от властта. Преди два дни министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин подаде оставка, а вчера от партията изтеглиха всичките си хора на ръководни постове.

"БСП трудно може да се съживи. Не мисля, че партия в дясно се опитва да я съживява. Ясно е, че ще трябва да се справяме без Калфин, но правителството си остава стабилно. България е започнала да диверсифицира източниците си, които ще доведат до намаляване на зависимостта от Русия. Няма как да не предпположим, че има връзка с напускането на АБВ", обясни Митов. 

Той отчете, че икономиката има близо 3% ръст, а това не се постига без стабилност и политики. Митов прибави и борбата с корупцията и контрабандата, която тече и припомни, че има близо 3 млрд. лв. повече приходи, именно заради стриктния контрол. 

"Стабилността е важна. Има един фактор в момента - България е заобиколена от кризи и нестабилност, но в този момент стои добре и стабилно в региона. Всички оценяват това", категоричен бе външният министър.   За БСП той посочи, че е друг фактор, тъй като е опозиция. "Поздравявам Корнелия Нинова за избирането й като председател на партията. Очаквам да превърне партията в нормална ервопейска социалдемократическа партия, а не както я беше повел Михаил Миков - като някаква ретроградна, върнала се 30 години назад структура", каза още Даниел Митов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама