Местан обяви война на Станишев: Той обеща сектор "Сигурност" на ДПС

08:52, 12 май 16 / Политика 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на ДОСТ Лютви Местан поде открита война срещу бившия лидер на БСП Сергей Станишев. Повод за атаката му беше извинението на експремиера за назначаването на депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС през лятото на 2013 г.

Според Местан до този ход се е стигнало след определени събития от есента на 2012 г., които обаче не уточни какви са.

Сектор "Сигурност" да се даде на ДПС

"Станишев през последната година твърде често коментираше моята особа за кабинета на Орешарски. Моделът на този кабинет беше изчерпан от тогавашния крах на БСП на евроизборите. С кои фактори се договори управлението на Орешарски по време на първия кабинет на Борисов? Там ще намерите ключа за последвалите събития", заяви Местан пред бТВ.

"По това време беше обещан сектор "Сигурност" на ДПС от страна на Сергей Станишев. Той прави фатална грешка, прехвърляйки отговорността от събитията на някой друг", допълни Местан.

Той продължи с нападките към Станишев, като припомни прословутата целувка между двамата, когато тогавашният премиер се извини за Възродителния процес. Според Местан в този акт нямало нищо искрено.

България е в Измир, Бурса и Анкара

Лидерът на ДОСТ подчерта, че партията му ще се противопостави на промените в Изборния кодекс и гласуването му в сегашния вид. Той обаче не отговори дали подкрепя ветото на президента Росен Плевнелиев върху кодекса.

"Разберете, че България е в Измир, Бурса и Анкара. Тя е там, където има поне един български гражданин. Спрямо тези хора нямаме право да допуснем този Изборен кодекс, който е като нов Възродителен процес", допълни Местан.

ДОСТ - партията на гражданския патриотизъм

Бившият лидер на ДПС отрече новата му партия да е учредена основно от имами. Въпреки това той не успя да посочи точната им бройка при създаването на ДОСТ. Все пак уточни, че предизборните кампании на партията няма да започват от джамии.

"Времето ще покаже, че учредяването на ДОСТ, защото ще разгърне граждански патриотизъм", каза още Местан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама