Йордан Цонев: ГЕРБ не си избраха партньорите и коалицията ще приключи с предсрочни избори

08:56, 12 май 16 / Политика 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не ме изненада ходът на АБВ да напусне властта. Такава коалиция не може да генерира стабилност. Вижда се и в парламента, и в общественополитическия живот. Какво общо имат и АБВ, и ПФ с останалите партии от управляващата коалиция.

Това коментира по БНТ зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев по повод излизането на АБВ от управлението. Преди два дни и министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин подаде оставка, а вчера от партията изтеглиха и всичките си хора на ръководни постове.

"ГЕРБ и премиерът са ни изненадали с много последователната си политика на отстъпка в името на стабилността, само че не са си избрали парньорите. Тази коалиция ще приключи с предсрочни парламентарни избори. Всеки ден рекетират ГЕРБ", заяви Цонев. 

Според него това е коалиция, в която всяка една от партиите прави всичко въможно да се облагодетелства от властта и да запази политическата си физиономия за сметкана ГЕРБ. По думите му Патриотичният фронт води България в обратна посока, отдалечавт я от демокрацията. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама