Представят книгата за юбилея на „Берое“ в Стара Загора

09:11, 12 май 16 / Спорт 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Юбилейната книга „Берое – 100 години футбол“ ще бъде представена днес от 18.00 часа в залата на Регионална библиотека „Захари Княжески“.

Луксозното издание с твърди корици представя богат снимков материал, думи от бивши и настоящи футболисти и деятели, статистика, незабравими „беройски“ мачове, много емоции и един специален поглед към историята на ПФК „Берое“. Автори на книгата са журналистите Венета Асенова, Илко Груев, Емил Димов и Чавдар Златев.

Кулминацията на честванията за юбилея на „Берое” ще бъде футболната среща със сръбския гранд "Партизан" Белгард, на 17 май, когато футболистите на старозагорския тим за пръв път ще облекат специалните си юбилейни екипи. Празненството ще премине под наслов "100 години светът е "Берое" и включва специална програма, която ще започне два часа преди мача, когато близо 100 заслужили деятели на "Берое" ще бъдат удостоени със специални плакети. Клубът ще представи и специална песен по повод юбилея, придружена с видеоклип.

На една от алеите в парк "Пети октомври" е експонирана фотоизложба, припомняща славни моменти и значими събития от историята на клуба. По повод годишнината ще бъдат пуснати специална пощенска марка от "Български пощи", както и юбилейна монета от БНБ.

Прoгpaмaтa на тъpжecтвaтa зaвъpшвa на 6 юни в 21.00 чaca c oпepния cпeĸтaĸъл „Aидa нa cтaдиoнa – 100 гoдини Бepoe“, в изпълнение на opĸecтъp, xop и бaлeт нa Дъpжaвнa oпepa  Cтapa Зaгopa, и opĸecтъpа oт Дъpжaвнa oпepa  Pyce. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама