Ограничено движение и ремонт на виадукт "Елешница" на "Хемус" за шест месеца

09:35, 12 май 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Движението по виадукта „Елешница“ на АМ „Хемус“ вече се извършва двупосочно само в платното в посока София, другото – в посока Варна, тъй като е затворено за ремонт. Затворен е и тунелът в посока Варна. Това съобщават от Агенция пътна инфраструктура.

 

Предстои цялостна реконструкция на съоръжението, подмяна на асфалтовата настилка и мантинелите. Алпинисти ще проверят целостта на 40-метровите колони на виадукта. Възстановителните дейности ще продължат шест месеца. 

 

До края на май ще стартират и ремонтите на тунелите „Витиня” и „Ечемишка” на АМ „Хемус”. Започва и възстановяването на виадукта при 41-ви километър на автомагистралата, между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“, където бяха установени разрушения в активната лента преди празниците.

 

 Днес е началото на строителните работи на съоръжението над река Стряма при 136-ти км на АМ „Тракия“, в област Пловдив. Ще се ремонтира платното от Бургас за София. Строителните дейности по АМ „Тракия“ трябва да завършат до средата на юли. Ремонтът на платното от София за Бургас при моста над р. Стряма ще започне през септември, за да не се затруднява трафикът през активния туристически сезон.

 

Забраняват престоя и паркирането около Министерството на отбраната и зала "България"

 

От 08.00 до 09.30 часа се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Аксаков” между ул. „Дякон Игнатий” и ул. „Георги Бенковски”. Това се налага във връзка с ремонт на фасадата  на  Министерството на отбраната, съобщават от пресцентъра на Столична община.

 

Малко по-късно от 15.00 до 19.00 часа заради заснемане на концерт в зала „България” се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите обслужващи снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент”, както следва:

 

- на ул. „Георги Бенковски” между ул. „Аксаков” и бул. „Цар Освободител”;

 

- на ул. „Аксаков” между ул. „Дякон Игнатий” и ул. „Георги Бенковски”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама