Фалшиви полицаи мамят бургазлийки в „Славейков“

09:46, 12 май 16 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредни два случая на телефонни измами с участието на „полицаи“ са станали вчера в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 13.30 ч. във Второ Районно управление - Бургас е получено съобщение от 68-годишна бургазлийка от к-с „Славейков“ за това, че станала жертва на телефонна измама по класическата схема „пострадал при катастрофа близък“ за сумата от 6000 лв., която хвърлила през терасата на дома си непознат мъж. След обаждането за злополуката жената получила второ обаждане от мъж, представил се за полицай, който я уговорил да съдейства на органите на реда с цел задържане на извършителите на телефонните измами. Пенсионерката изтеглила от банката всички си пари и ги хвърлила през терасата на дома си, разчитайки на обещанието на мнимия полицай, че същите ще й бъдат върнати с прокурорско разпореждане. Впоследствие 68-годишната бургазлийка разбрала, че е измамена и алармирала полицията.

В 22.00 ч. в същото районно управление се обадила и 81-годишна бургазлийка от „Славейков“. Тя се оплакал, че е измамена по телефона по познатата схема „пострадал при трудова злополука близък, нуждаещ се от спешна оперативна намеса“. Мошениците й отмъкнали 1000 лв., 500 долара, четири златни пръстена и златна монета, които старицата хвърлила през терасата на дома си на непознат мъж. След обаждането за злополуката, жената получила второ обаждане от мъж, представил се за полицай. Той я уговорил да съдейства на органите на реда с цел задържане на извършителите на телефонните измами. Пенсионерката събрала всички налични в дома си пари и ценни вещи и ги хвърлила през терасата, разчитайки на обещанието на мнимия полицай, че същите ще й бъдат върнати с прокурорско разпореждане. По-късно пенсионерката разбрала, че е измамена, и алармирала полицейските служители от Второ Районно управление – Бургас.

Двата случая се разследват. От Областната дирекция на МВР призоват гражданите да бъдат изключително внимателни и да не дават пари на хора, обадили им се по телефона, че са полицаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама