Медицинският университет в Пловдив провежда два научни форума

09:55, 12 май 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Дни на медицинската наука" и "Наука и младост - 2016" и тази година се провеждат едновременно от днес до 14 май в Аудиторния комплекс на Медицинския университет в Пловдив.

Ежегодният конкурс "Наука и младост" е със силно международно участие. На него ще си дадат среща над 200 регистрирани участници: 158 от Медицински университет – Пловдив и 43 от другите медицински университети в страната, както и 23 автори от други държави в Европа, Азия и Америка.

Церемонията по официалното откриване на научния форум е днес от 16.30 ч. в IV-та аудитория на Аудиторния комплекс (бул. В. Априлов №15А).



Ще бъдат разгледани интересни и оригинални теми, като имунологична реактивност на студентите по време на изпит, личността в он-лайн себепредставянето, ваксините – причини да се ваксинираме, невропатологични изменения при употреба на стимуланти, и др.

Конференцията ще продължи и на 13 и 14 май от 09.00 часа със заседания по отделните тематични секции. Акцент са три практически семинара за студенти по актуални теми: "Кардио-пулмонална ресуситация", "Спешни състояния в токсикологията" и "Първа помощ при травми на опорно-двигателния апарат".

Награда на Ректора на МУ-Пловдив ще получи най-високо оценената разработка сред класираните на първо място от всяка секция. Премираните научни трудове ще бъдат предложени за публикуване във Folia Medica -международното научно биомедицинско списание на МУ – Пловдив.



На 13 май ще бъдат открити "Дни на медицинската наука" от 9 часа в III-та аудитория на Аудиторния комплекс на университета.

В четири сесии ще бъдат презентирани резултатите от 24 изследователски проекта, финансирани от МУ - Пловдив, приключили през 2015 година. Те са реализирани както от докторанти, така и от интердисциплинарни екипи от университета и от други образователни и научни институции.

За първи път Медицински университет – Пловдив ще издаде сборник с резюмета на всички 88 изследователски проекта за периода 2010 – 2015 г.

Придобили вече широка популярност сред академичната медицинска общност, тези два научни форума са доказателство, че Бъдещето може да бъде настояще, когато се обединят наука, младост и изследователски дух.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама