Приз "Добро сърце" получи кметът на Асеновград от Мая Манолова

10:12, 12 май 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приз "Добро сърце" бе връчен на кмета на Асеновград Емил Караиванов от омбудсмана на Република България Мая Манолова за подкрепата си за Националната кампания "Великден за всички". Оскарите за благотворителност бяха връчени на тържествена церемония снощи в Централен военен клуб в град София, съобщиха от Общината.

Манолова награди всички партньори и дарители, подкрепили кампанията. Призът за щедрост се нарича "Добро сърце", а символът му е статуетка в тази форма.



"Аз съм горд, че обществеността и бизнесът в Асеновград подкрепихме едно благородно дело и успяхме да зарадваме нашите по-възрастни съграждани за празника. Искрено се надявам да превърнем дарителството в ежедневие и да няма празна българска трапеза през цялата година", сподели Караиванов след получаване на плакета. "Благотворителността е от основно значение за заздравяването на връзките между гражданите и че българските местни власти са доказали способността си да участват в този процес", добави кметът.

Над 1 милион лева в пари и продукти е събрала националната кампания за по-малко от месец. Организаторите отчетоха, че са направили щастливи 32 500 пенсионери. В община Асеновград 354 пенсионери ще получат ваучери на стойност 20 лв. за закупуване на хранителни или други продукти в определени търговски вериги.

Най-много средства за кампанията от бизнеса са дарени от местния Винзавод, който също получи почетна грамота и приз "Добро сърце".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама