Ивайло Калфин: Голямата ми амбиция бе промяната на ТЕЛК и медицинската експертиза

10:21, 12 май 16 / Политика 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Голямата ми амбиция бе да направим промяната в ТЕЛК и медицинската експертиза, така че хората с най-тежки увреждания да получат адекватна грижа от държавата. Детските ясли и градини също бяха част от приоритетите ми, както и завършването на деинституционализацията и затварянето на домовете за деца без родители". Това заяви в Русе бившият вече министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. 

Той направи уговорката, че няма отношение към избора на негов наследник на поста, но всички имена, които се спрягат в публичното пространство били на добре подготвени специалисти, така че се очаква да има приемственост в работата на министерството. Калфин отрече твърденията, че с поведението си и оттегляне на подкрепата от правителството АБВ дестабилизира държавата, като припомни, че има много фактори, влияещи върху стабилността на държавата, има и много политики, които трябва да се променят, както и много сектори, които трябва да се активизират. Ако липсва активност по тези въпроси, може да се говори за отиване към избори, но това няма да е заради АБВ, коментира още бившият вицепремиер. 

"Все още е рано да говоря за кандидатура за президент, не са водени такива разговори, в момента все още съм сред темите свързани с труда и социалната политика. По принцип имам самочувствието че познавам президентската институция, но има много фактори, които трябва да се вземат предвид", заяви още той. 

Ивайло Калфин е в Русе по покана на Русенския университет, където днес ще му бъде връчена почетната титла "Доктор хонорис кауза" за активната и ползотворна съвместна работа с учебното заведение през изминалите години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама