Русенското Духовно училище се включи в кампанията "Влез в час с данъците"

10:52, 12 май 16 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младите последователи на Корана от Средното общообразователно духовно училище в Русе показаха задълбочено разбиране на необходимостта от данъци при обсъждането на презентацията „Влез в час с данъците“ от съвместната кампания на НАП и МОН. Информация за продължаващата кампания съобщават от Приходната агенция. 

Предпоставка за това е изучаваното от тях в свещената за мюсюлманите книга изискване всеки, който притежава повече от 80 грама злато, да плаща налог на държавата и той да се повишава, според  богатството му. Разбира се, учениците в едното от четирите в страната духовни училища на мюсюлманското вероизповедание са съвременни млади хора и за тях този старовремски принцип има практически проекции в днешния свят, които с интерес дебатираха с лекторите от офиса на НАП в Русе. Кражбата на обществени приходи, чрез издаването на фалшиви касови бележки под различни варианти ги провокира да се замислят за почтеността на доста от търговците, от които редовно пазаруват и децата се зарекоха занапред винаги да си искат фискалните бонове. 

За абитуриентите на училището е било полезно да се запознаят със законовите изисквания за внасяне на здравни осигуровки след завършването им и при продължаване на обучението им в чуждестранни университети, както и за сключването на реални трудови договори при започване на работа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама