"Библиотекар за един ден" сбъдна мечтата на пловдивчани

11:33, 12 май 16 / Култура 25 729 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инициативата "Библиотекар за един ден" даде възможност на тези, които проявяват интерес, да застанат на местата на работещите в библиотеката в Пловдив. Така бе отбелязан и Денят на библиотекаря в НБ "Иван Вазов".

Идеята е част от налагането от страна на НБ "Иван Вазов" на мотото "Библиотеката – място за всеки".



Оказа се, че млади хора наистина проявяват любопитство и интерес какво е да работиш тази професия. Някои от тях признаха, че това е и техния подход към преодоляването на усещането за "строгост" в институцията. Изненадващо "библиотекарите за един ден" наред с очевидните пристрастия към книгата като част от живота и ежедневието им споделиха, че точно "консервативността" на Библиотеката ги привлича на фона на всеобщото стремление към улични веселия като някакъв акт на съприкосновение с културата. Част от включилите се в инициативата проявиха интерес и към работата в Детски отдел.



"Библиотекари за един ден" бяха Павлина Шкендерова, която учи изкуствознание в Италия и е любопитна да прави паралели; Емилия Цанкова - завършила Българска филология и сега учи библиотекарство във Велико Търново; Атанас Родозов, който е завършил завършил Етнология и философия, в момента прави магистратура "Актуална българистика"; Валерия Тодорова - завършила икономика, майка на три деца и Десислава Митова – завършила Българска филология.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама