Благотворителни инициативи набират популярност сред русенски ученици

11:38, 12 май 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 11 май приключи една благородна кампания, която учениците от XI б клас на СОУ „Възраждане“ започнаха на 8 март тази година, съобщават организаторите. Сръчните деца с добри сърца обявиха, че тяхната ученическа компания „Аркобалено“ АД, стартира кампания за набиране на средства в помощ на инициативата на Международния женски клуб „Сороптимист“ Русе „Не си сама“ – психологическа подкрепа за жени, претърпели операция от рак на гърдата. 

„Всяка година нашата компания избира кауза, която да подкрепим със средства, събрани от продажбите на произведени от самите нас предмети на изкуството – картички, бижута, оригами и други“, коментира Милена Петкова – Мениджър Производство в компанията, по време на връчването на събраните средства на президента на Клуб „Сороптимист“ Русе, Милена Попова. „Аркобалено“ АД е създадена от ученици и има свой управител (Борислав Аврамов), финансов мениджър (Михаела Илиева) и мениджъри по маркетинг и продажби (Аделина Здравкова и Александрина Атанасова). Децата учат в паралелка с профил „Технологичен стопански мениджмънт“ в СОУ „Възраждане“ и под вещото ръководство на тяхната учителка Даринка Стефанова, прилагат на практика наученото в часовете. С ентусиазма си, членовете на „Аркобалено“ увличат съучениците си, които сами идват и питат кога ще се организира следващата работилничка за изработване на красиви неща, коментират от "Сороптимист" - Русе.

„Учим младите хора как да организират едно производство, как да оптимизират разходите, като използват рециклирани материали, но най-вече ги учим на доброволчество и съпричастност“, споделя Даринка Стефанова със събралите се членове на Клуб „Сороптимист“. Децата получиха от благодарните жени поздравителен адрес и уверение, че те ще помагат за тяхното израстване и реализация.

Основните цели на международното женско движение Сороптимист  са подпомагане на жени и деца в тяхното образование – „Образовай се и стани лидер“, и защита на икономическите права на жените. В изпълнение на тези цели, дамите от русенския клуб, който скоро ще отпразнува третия си рожден ден, непрекъснато генерират идеи за нови проекти и инициативи, в които включват млади хора, както и родители, учители и представители на бизнеса.  

Повече информация за ученическа компания „Аркобалено“АД, може да намерите на техния сайт

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама